Христо Христов, кмет на община Болярово: Благословена и мирна, мъдра и добра 2018 г.!

chelen 1 strУважаеми жители на община Болярово, скъпи съграждани, дами и господа!

В навечерието на Новата 2018 година да поспрем за малко, да си спомним дните, които неусетно и забързано преминаха край нас. Някои от тях ни донесоха тъга и печал, други – щастие и любов, имаше и дни, в които постигахме мечтаното или бяхме почти до него!

Поредната година от нашия живот, в началото на която си обещахме да сме по-добри и по-мъдри, да бъдем щастливи!

В обществено-политическо отношение, беше година на избори, обещания, очаквания…

Защото е време, в което надеждата ни е по-необходима от всякога, бих искал да припомня добрите събития, които ще отличим през 2017 година.

Все така грижата за възрастните хора, хората, които са в трудно положение и децата си остана основният ни приоритет.

С привлечени средства на проектен принцип обновихме материалните бази на детската градина и двете училища на територията на община Болярово. Разнообразихме учебните форми, създадохме възможност за творчество и изява на деца и педагози и поводи за гордост на родителите. Детската градина и училищата на територията на общината вече са със статут защитени.

Обществената трапезария работи с максимален капацитет и осигурява храна за над 250 жители на общината, като за над 100 от тях обядът се финансира от оперативна програма за  храни и/или основно материално подпомагане, а храната се доставя до всяко населено място на общината.

Продължават грижите в семейна среда за над 100 души, които изпитват затруднения в ежедневието си, като са ангажирани над 50 лица като асистенти и домашни помощници, за да им помагат.

През 2017 година, с дарителски средства, беше ремонтиран и съхранен 254 годишния църковен храм „Успение Богородично“ в село Стефан Караджово. Църквата, която има и историческо значение, защото в нея е кръстен националният герой Стефан Караджа.

Двадесетото издание на Националният детски събор „Върбова свирка свири“ за пореден път ни припомни колко е важно да учим децата си на традиции и любов към сътвореното от нашите предци.

Празници и събори разнообразяваха делниците и в населените места Болярово, Иглика, Голямо Крушево, Мамарчево.

И тази година община Болярово беше домакин на форума за месодайното говедовъдство като бизнес – СТЕКСПО, който се проведе в село Стефан Караджово. Успешният модел на провеждане и големият интерес, който съпроводи събитието са показател за превръщането на форумът в традиционен и международен.

Очакваме и друга реална подкрепа за местния бизнес през 2018 година. Ще започне финансирането на проекти, изпълняващи Стратегията на Местната инициативна група Елхово-Болярово. Предвижда се разнообразяване на икономическите дейности и реализирани проекти в помощ на съществуващия бизнес.

В инфраструктурно отношение, започна и предстои да се извърши основен ремонт на най-тежкия пътен участък на територията на община Болярово – пътят от границата с община Стралджа през Стефан Караджово до разклон Кошу дере.

Разнообразни са проблемите, които решаваме, делата, които вършим, но винаги сме водени от стремежа да бъдем полезни на жителите на община Болярово, да създаваме условия тя да се развива и да запазим българския дух и сила на границата на Република България!

На прага на Святото Христово Рождество искам да пожелая мир да изпълни душите и сърцата ни, любов и вяра да съпътстват делата ни, семействата да бъдат здрави и все по-многобройни, да запазим надеждата и да я дадем на всеки, който се нуждае от нея!

В последното си обръщение към вас за 2017 година искам да ви уверя, че сме готови да посрещнем 2018 година, годината в която България за първи път ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз. Ние също ще бъдем част от най-важното събитие за страната ни.

Скъпи жители на община Болярово,

Да споменем с добро отминаващата 2017 година и да посрещнем с вяра Новата 2018 година! Заедно ще продължаваме да живеем и работим за по-доброто ни настояще, за нашите мечти, за нашето бъдеще!

Нека да орисаме годината, която идва, да е мирна, плодородна, благодатна и честита! Да донесе добро и спокойствие във всеки български дом!  Да укрепва вярата и любовта във всеки от нас!

Честита Нова 2018 година!

About the Author :