Христо Христов е новият председател на УС на Баскетболен клуб “Тунджа”

Христо Христов е новият председател на Управителния съвет на Баскетболен клуб “Тунджа”-Ямбол. Той е избран на провелото се на 6 януари 2020 г. Общо събрание. Кандидатурата му е била представена лично от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

На 3 декември 2019 г. бе приета оставката на Иван Чолаков като председател на УС на клуба.

Христо Христов е трайно свързан с ямболския баскетбол. Като председател на секция “Баскетбол” към ДФС “Лъсков” той е в основата на първите големи успехи – трето място купа “България”, трето място на Републиканското първенство. Тогава за старши треньор е назначен Симеон Варчев, Георги Глушков започва кариерата си от Ямбол. През 1993 г. Христо Христов е сред учредителите на БК “Тунджа”, до май 2019 г. той е в Управителния съвет на клуба. Отлично познат е в града като общественик и местен политик.

Десетимата членове на Управителния съвет, избрани от Общото събрание, са:
Видьо Видев (Екобулпак), Георги Шевкенов (Аграрика), Диян Каяли (финансист), Здравко Златаров (бивш баскетболист на Ямбол, общински съветник Община Тунджа), Иван Петров (строителна фирма ИНКОМ), Иван Чолаков (дългогодишен треньор и шампион с Ямболгаз), Любомир Керемедчиев (бивш баскетболист и капитан на Ямбол, общински съветник в Община Ямбол), Панайот Балахуров (Star Productions), Станислав Говедаров (16 сезона играч на Ямбол) и Христо Добрев (създател на сайта yambolbasketball.com, дългогодишен администратор в клуба).
Възобновен е и Контролният съвет на клуба. Председател е Мария Тюфекчиева, членове – Елена Георгиева и Иван Драгоев.

About the Author :

Leave a reply