Христо Карастоянов с нов роман

Hristo-Karastoyanov-20110119-1Ямболският и всенароден писател Христо Карастоянов реши да затвори 2016 година, издавайки новия си роман „Послепис”. Както обикновено, и този път негов издател е Божана Апостолова, а в книгата Карастоянов се обръща съм времето, в което живеехме като двойници на самите себе си.

Роденият в Тополовград на 22 февруари 1950 г. прозаик, обрал дузина национални награди с предходния си роман, „Една и съща нощ”, от който изскочи и пиеса в Народния тетър,масирано присъства в епичната форма, изоставяйки в последните години напълно разказите. Вероятно многото, което има да каже Христо, не се побира във формата на разказа или пък Карастоянов скоро ще се обърне към първата си любов в белетристиката.

„Един изпуснат в новогодишната нощ влак събира четирима мъже, за да им припомни техните приятелства и техните предателства. Връща ги в годините на мъчителни влюбвания и небрежни разминавания, намерения и пропадания. В „Послепис” оживява и споменът за `68-а, за `89-а и изобщо за събития, които белязаха живота на всички нас и които напразно си мислим, че сме забравили”, така от издателство „Жанет 45” са анонсирали новия роман на Карастоянов.

„Делник” пожелава щастливо плаване на „Послепис”!

About the Author :

Leave a reply