Христо Карастоянов, почетен гражданин на Ямбол: „Светът е малък, но Ямбол е голям“

Аз лично се чувствам до такава степен горд, че не намирам точните думи за благодарност за хората, които са ни предложили и хората, които са гласували това. За мен е голяма чест, сподели преди началото на тържествената сесия, на която получи званието почетен гражданин на Ямбол Христо Карастоянов и допълни: „Както съм казвал светът е малък, но Ямбол е голям и ако Ямбол те е признал, че си направил нещо за този град, това е голяма работа“.

Странно нещо е българският фолклор да никой не е пророк в собствения си град, но от друга страна камъкът си тежи на мястото. И каквото и да сме направили, сме го направили тук – хубаво, лошо, няма значение, важното е, че хората са го преценили като хубаво, коментира още той.

След като получи наградата Христо Карастоянов заяви: „Кротко си се радвам, признавам си, защото каквото и да съм направил в разумния си живот – добро или лошо, съм го направил тук в този град и това, че някой е преценил, че доброто е повече, ме успокоява. Искам да благодаря на Дружеството на писателите, което е направило предложението за нас с Любо Котев, това е голямо постижение. Благодаря ви!“

About the Author :

Leave a reply