Храмов празник в Дражево

???????????????????????????????Дражево и тази година спази традицията да празнува на Илинден – денят, когато православната църква почита паметта на Свети Пророк Илия, защото на светеца е кръстен и храмът на селото.

Българската православна църква почита на 20 юли паметта на Свети пророк Илия. Той се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей – като един от двамата най-велики старозаветни мъже.

Храмовият празник на село Дражево споделиха Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“, областният управител на област Ямбол – Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Тунджа“ Георги Петров Георгиев и общински съветници, заместник-кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, кметове и кметски наместници. В храма се събраха жители и гости на селото, за да бъде отслужена света литургия за здраве и благоденствие на всички.

???????????????????????????????Приветствие към всички присъстващи, по случай празника отправи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, в което изрази увереност, храмът скоро да бъде осветен, заради дългия път, който всички дражевци извървяха от съграждането му до сега.

Кметът Георги Георгиев подари на храма икона на Св. Богородица, изработена от розенския иконописец Михаил Русев.

На жителите и гостите на селото беше раздаден курбан за здраве, сполука и берекет.

DSC00919 ??????????????????????????????????????????????????????????????

About the Author :