Хотел ресторант ”Меркурий” попадна при съдия-изпълнител

318p1Популярният ямболски хотел ресторант „Меркурий” е обявен за публична продан от частния съдия-изпълнител Дженко Дженков. Намиращият се на улица „Индже войвода” номер 68 хотелски комплекс не може да обслужва кредита си към Обединена българска банка и тя предявява финансовите си претенции към собствениците Стефан Йорданов и Тодорка Йорданова.

Продажбата на хотел ресторант „Меркурий” ще стане на 31 януари 2017 година,началната цена е определена на 747 750 лева.

Освен Обединена българска банка , през отминаващата година претенции от финансов характер към хотелиерите е имала и „Сибанк”, която също е взискател и в нейна полза има вписана възбрана върху имота на 17 февруари 2016 г.

Хотел ресторант ” Меркурий”  тръгна в първата редица на частните заведения за обществено хранене в Ямбол в началото на прехода, имаше голяма клиентела и постепенно се стигна до строежа и на хотелска част на улица „Индже войвода” номер 68.

Пазарната конюнктура обаче явно не работи от доста време в полза на собствениците, щом се налага да се разделят в края на януари следващата година с имота си.

Това е вторият ресторант, който отиде при съдия-изпълнител, след като преди време бе обявен за продан и намиращия се в парка ресторант „Златен рог”, собственост на Орлин Аврамов.

About the Author :