Хорови концерти в Ямбол – част от националната инициатива „България пее“

SAM_9870Концерти от втората национална кампания “България пее“ имаше днес, 21 април, в Голямата зала на Община Ямбол. Инициативата е на Български хоров съюз с подкрепата на Община Ямбол, ОП „Туризъм и култура“-Ямбол и НЧ „Тракийска лира-2012“-Ямбол.

Първият концерт бе от 16 часа, а вторият от 17.30 часа. Началото бе поставено от малките певци от формация „Весели ноти“ при НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ямбол. В концертите участват общо 13 хорови състави. Сред изпълнителите са състави към ямболската хорова школа „Проф. Г. Димитров“, гостуващи хорове от Хасково, Стара Загора, Харманли, както и певчески групи към ямболски читалища и пенсионерски клубове.

Втората национална инициатива „България пее“ се провежда от 21 до 23 април в цялата страна. Очаква се тези три дни на българските сцени да запеят над 3 500 певци от 150 певчески формации от 35 града в страната. „България пее“ има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократичното изкуство, да представи красотата и богатството на хоровото майсторство в България.

SAM_9869 SAM_9883 SAM_9887

About the Author :

Leave a reply