Хайде пак – комунизъм, антикомунизъм

Моя Ямбол четеГраничната линия комунизъм-антикомунизъм, влязла в употреба отново преди балотажа на президентските избори, е на просто трогателна, тя е нелепа. Толкова много есени след  10 ноември 1989 г. и след като в редиците на ГЕРБ има толкова много бивши членове на БКП – това си е постижение.

Не помня и в първия, и във втория си мандат, Бойко Борисов да е предлагал лустрация спрямо членовете на комунистическата партия. Как да я предложи, като и той самият, и Цецка Цачева, са с подобна биография. Дали времето е изисквало това, дали Борисов и Цачева са си правели тънки сметки, всеки сам може да прецени.

А в нощта на балотажа много бързо някои пратиха лидера на ГЕРБ на бунището. Къса им е паметта може би, щом не помнят, как ББ се върна на бял кон предния път, когато пак бързо-бързо хвърли оставката си. Той сега е извън кондиция, надали е искал неговият кандидат да загуби с толкова свирепа разлика, но това не го прави политик за вторични суровини.

ГЕРБ държи  кметските места във всички големи общини, при това там спечели местните избори убедително. Явно е – победата на генерал Радев се отъждествява прекалено много с БСП.

И ако се качи на тази пързалка, модерната лява ще падне на задника си с трясък…

Борислав Ненов

About the Author :

Leave a reply