Футболният тим на Стралджа вече е аут от областната група

СтралджаОбщински футболен клуб “Стралджа” не се яви и за мача си с отбора на „Искра”/Сименово/, въпреки че бе домакин, и след три служебни загуби отпадна от „А” областна група. Това потвърди за „Делник” шефът на Областния съвет на БФС Альоша Лужецки, който е родом, а и живее в Стралджа, но той не коментира ситуацията, а просто спазва правилника на футболната централа.

Така още след третия пролетен кръг стана ясен единият тим, който отпада от „А” областна група, като втори отпадащ на този етап се очертава „Бенковски”/Зимница/. Тимът от Малката Гърция има едва 6 точки на сметката си, като три от тях дойдоха след служебната му победа над ОФК „Стралджа”. В неделя зимничани приеха отбора на ОФК „Елхово”, който е лидер в класирането. Домакините обаче излезли на терена само със седем състезатели, и рано-рано един от тях имитирал контузия, при резултат 0:2 за елховския отбор.

При липсата на достатъчен брой футболисти в редиците на „Бенковски”, реферът прекратил мача и ще бъде присъдена служебна победа с 0:5 за Елхово.

Парадаксално е, че Общински футболен клуб „Стралджа”, който бе есенен първенец, отпадна от „А” областна група, но в града има проблеми между стария кмет на общината Митко Андонов, който е президент на клуба, и новият кмет, Атанас Киров, който пък е станал през септември президент на ФК „Стралджа 2015”.

При тази ситуация пари от Общинския съвет за сегашния клуб явно почти няма, и затова футболистите се разбягаха в други клубове от „селската група”.

About the Author :