Футболният „Стралджа” нанесе първо поражение на лидера в региона

zzzФутболистите на ОФК „Стралджа” нанесоха първо поражение в първенството на „А” областната група на лидера „Ураган” от Бояджик. Воденият от началото на пролетния полусезон от Иван Лазаров тим на Стралджа изработи „стихиите” с 2:1, но успехът няма да промени нещата за първото място, тъй като отборът от тунджанското село има шест точки аванс, само два кръга преди края.

Така че победата бе най-вече за престиж на стралджани, които още не могат да се върнат към себе си, след безславното отпадане от Югоизточната „В” група миналото лято. Все пак  треньорът Лазаров съумя да настрои състезателите на бойна вълна, и те ще опитат да завършат поне трети в „А” областната група. Трябва обаче в следващия кръг да бият намиращия се на тази позиция тим на „Бакаджик”/Войника/, воден от стралджанина, легендата Атанас Киров, бивш играч на ЦСКА, „Славия” и Ла Коруня.

Войника е напред с две точки. Има шанс и за съвсем друг развой на събитията в последните мачове от първенството. Войника да натисне максимално, а ОФК „Елхово” да се препъне. Ако това се получи, елховлии, водени от бившия таран на ЦСКА Димитър Иванов, ще паднат от второто място. Разликата е само 2 точки, така че финалът на шампионата съдържа интрига.

About the Author :