Футболният Лозенец намери по-слаб от себе си и най-сетне взе точки

деца-футБолДетският футболен тим на село Лозенец, община Стралджа, най-сетне постигна исторически три точки, след като намери по-слаб отбор от себе си. Това стана в изиграния шести кръг от областната детска група, като „Балкан” от Лозенец надигра с 6:3 връстниците си от село Хаджидимитрово, община „Тунджа”. През миналия шампионат тимът на Лозенец така и не съумя да спечели поне точка, сега нещата придобиха и по-светъл характер.

Много тежка загуба претърпяха децата на ФК „Ямбол 1915”, които паднаха от Стралджа  с  12:0. Другият ни футболен клуб, „Ямбол 2004”, където треньор е Тодор Пачев, също загуби, но с минимална разлика – 2:3 срещу децата на Зимница.

В последния мач от шестия кръг детският тим на Кукорево потвърди, че редовно има силни състезатели, като надигра с 6:1 състава на Тенево. В този кръг Елхово почиваше.

Във временното класиране води с 15 точки Кукорево, който единствен има пълен актив от точки, следва, също с 15 точки, ала с мач повече, тимът на Стралджа.

Представянето на децата на футболен клуб „Ямбол 1915”, създаден тази есен, е не само кошмарно, то изобщо не подобава на областен град. Ръководството на клуба трябва да спази наредбата на Българския футболен съюз, която изисква клубовете с мъжки формации в трета дивизия да имат и детски отбори.

Така че причината за участието е ясна, не е ясно толкова малък ли е вече Ямбол, че да не могат да се намерят деца за два отбора.

About the Author :