Футболистите на „Ямбол 1915” се завърнаха с точка от Марково

1234Тимът на футболния „Ямбол 1915” постигна равенство – 3:3, при гостуването си в деветия кръг от първенството на Югоизточната трета група. Нашите състезатели играха в Марково, срещу тамошния „Сокол”, който е новак в трета дивизия, ала се представя много добре от началото на надпреварата.

С тази точка, прибрана на чужд терен, „Ямбол 1915” продължава да държи третото място във временното класиране, след като преди два кръга загуби лидерската си позиция. Тогава момчетата на треньора Иван Божидаров паднаха в Раднево от тамошния „Миньор” и бяха изпреварени от съставите на Нова Загора и Кърджали. В отминалия в събота кръг, всъщност днес, 1 октомври, има още два мача, водачът в класирането „Загорец” взе трите точки пред своя публика срещу коравия тим на „Борислав” от Първомай след 2:0. „Арда” обаче постигна само една точка при гостуването си на Общински футболен клуб „Гигант”/Съединение/ и изостана на две точки от новозагорския клуб.

След изиграването на деветте кръга  начело е „Загорец” с 25 точки, следван от „Арда” с 23 точки и нашият „Ямбол” с 19 точки. Още от първите двубои в Югоизточната трета група направи впечатление, че ямболският отбор вкарва много от положенията си, ала и лесно допуска топката да се оплете в неговата мрежа. Нашите са с най-доброто нападение, те са постигнали респектиращите 34 гола,но са допуснали 14 попадения. За сравнение, за да се види къде е разликата най-вече на този етап, лидерът „Загорец” е допуснал едва 4 гола, а е вкарал 18. Вторият в подреждането състав на Кърджали е пропуснал едва три пъти топката зад собствената си голлиния, а е отбелязал на съперниците си 24 гола.

Противникът на „Ямбол 1915” тази събота, 30 септември, „Сокол” от Марково, е на шеста позиция в класирането, като има 16 точки.В дъното са отборите на „Верея”/Стара Загора/ със 7 точки, следван от „Раковски” от едноименния град в Пловдивска област с 6 точки, ОФК „Гигант” само с  5 точки и пълният аутсайдер, новакът „Тунджа-Ягода”, който след цели девет кръга няма дори една точка на сметката си.

В следващия кръг футболистите на Ямбол посрещат на 7 октомври, събота, от 16 часа състава на „Атлетик” от село Куклен, Пловдивско.

About the Author :