Футболистите на ”Стралджа” с първа тренировка

Futbol_StraldjaВчера от 14 часа футболистите на Общински футболен клуб „Стралджа” направиха първата си тренировка за пролетния полусезон от първенството на Югоизточната „В” група.

Секретарят на клуба Иван Папукчиев каза за „Делник”, че вече има уговорени и няколко контролни срещи, първата от които е с един от лидерите в трета дивизия”Созопол”.

Стралджани ще проведат подготовката си за пролетния дял от шампионата при местни условия, начело на тима остава сливенският специалист Стоян Гурков.

Пред ОФК”Стралджа”, който е новак в Югоизточната „В”група, предстои твърде труден нов полусезон. През есента отборът се представи много слабо и постигна само 3 точки, една победа у дома над „Свиленград”. Тези скромни точки заковаха състава на предпоследното място в класирането, като момчетата на Гурков регистрираха и ужасна голова разлика-12:58.

Финансирането на ОФК”Стралджа” обаче е осигурено от общинската управа, а кметът Митко Андонов е и президент на футболния клуб, така че е напълно съпричастен към усилията да се запази мястото в трета дивизия. Нови попълнения в редиците на дебютанта със сигурност ще има, това е въпрос на броени дни, като зависи и от съдбата на ямболския „Тунджа 1915”.

About the Author :