Футболен маратон в Роза

???????????????????????????????В продължение на два дни, на 24 и 25.03.2015 г., в с. Роза, община „Тунджа“, се проведе общинското първенство по футбол за ученици от двете възрастови групи: V-VІІ клас и VІІІ-Х клас – етап от Националния спортен календар на МОН.

В първия ден на първенството се състезаваха футболистите от V-VІІ клас, като от осем средищни общински училища, участие взеха седем отбора.

След абсолютно оспорвани срещи, като в някои от тях победителят се излъчи след изпълнение на дузпи, класирането е:

  • І място – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – с. Веселиново
  • ІІ място – СОУ „Св.Паисий Хилендарски“ – с. Скалица
  • ІІІ място – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ –  с. Бояджик
  • ІV място – ОУ „Васил Левски“ – с. Тенево
  • V място – ОУ „Христо Ботев“ – с. Ботево
  • VІ място – ОУ „Христо Ботев“ – с. Кукорево
  • VІІ място – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – с. Дражево

???????????????????????????????Във втория ден от надпреварата, във възрастовата група VІІІ-Х клас, участие взеха отбори на шест общински училища. Най-добре подготвени за състезанието се оказаха младите футболисти на ОУ „Св.Паисий Хилендарски“, с. Роза, второто място спечели отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново, трети стана отборът на СОУ „Св.Паисий Хилендарски“, с. Скалица. На четвърто, пето и шесто място се класираха футболните отбори на ОУ „Васил Левски“, с Тенево, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Бояджик и ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево.

В двудневния футболен маратон участие взеха над 190 ученика.

???????????????????????????????Наред с купите и грамотите, състезателите получиха футболни топки и рекламни шапки с емблемата на общинската платформа „С Тунджа в сърцето“. Целите и инициативите, заложени в нея, представиха младшите експерти в Община „Тунджа“ Ивайло Кьосев и Петя Петкова. Те призоваха учениците да се включат в дейностите по реставрацията и опазването на паметниците в своите села, обогатяването на етнографските и краеведски сбирки, както и в конкурсите за рисунка, литературно творчество и фотография под надслов „С Тунджа в сърцето”. Специален апел към младите футболисти беше отправен да се включат в кампанията „Заедно с Община „Тунджа“ със свои идеи за дооборудване на наличните фитнес зали в селата и подобряването на условията за спорт на местните футболни игрища.

???????????????????????????????

Й.Николов

About the Author :