Фотодокументална изложба 175 години от рождението на Стефан Караджа в Областна администрация Ямбол

IMG_0354На 11 май 2015г., 175 години след рождението на един от най-видните български войводи и революционери Стефан Караджа в  Ямбол бе открита фотодокументална изложба в памет на войводата.

Изложбата е в Областна администрация Ямбол. Организирана е от Регионален исторически музей Ямбол и Общински комитет “Васил Левски” Ямбол.

Изложбата бе открита от областния управител Димитър Иванов, който благодари на организаторите за реализацията на тази изложба и пожела тя да достигне до колкото си може повече млади хора.

IMG_0361Авторът на изложбата Христина Женкова, представи живота, развитието и подвига на Стефан Караджа. “Реализирайки изложбата екипът се ръководеше от посланието на Караджата: “Братя! Времето е дошло да си търсим правата”, каза при откриването Христина Женкова.

В девет табла е проследен жизнения, обществен и революционен път на героя. Неговата личност играе ключова роля в развитието на организираната българска съпротива срещу поробителя. Заедно с войводата Хаджи Димитър през 1868г. сформират най-голямата българска чета, влизат в неравни боеве и остават завинаги на 28 години.

IMG_0357Изложбата може да бъде разгледана в Областна администрация Ямбол всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа.

Пресцентър на Областна администрация

About the Author :