Фотографът Величко Димитров участва в изложбата “Кукерландия”

DSC08170Снимка на фотографа Величко Димитров участва във фотоизложбата “Кукерландия 2016”. От изпратените 405 снимки за участие във фотоконкурса, на първи тур са допуснати само 40 фотографии и от тях е направена изложбата. В събота техните автори получиха грамота за участие и албум с всички наградени снимки.

 

Galeria2588BВеличко Димитров е награден за снимката “Маска”.

Журито, което определи победителите, е от седем членове. Председател е доцент Никола Лаутлиев. Той е ръководител на Магистърската програма по фотография и графичен дизайн в Академия по музикално, танцово и изобразително изкуство. Организатор и куратор на фестивала „Международни фотографски срещи” в Пловдив от 1992 г. Откривал е изложби в реномирани центрове за изкуство по света.

DSC08141Заместник-председател на журито е Жельо Леков. Неговото име е история в българската фотография. Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията, разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”. Член на журито е Цончо Балканджиев – носител на авторитетнто звание “Артист на мeждyнapoднa opгaнизaция зa фoтoизкycтвo международната фотографска асоциация FIAP”. Зад гърба му стоят многобройни фотографски изложби и участия. Носител на призове и награди от фотографски салони в България и чужбина. Вдъхновител на няколко поколения фотографи. Работи в областта на пейзажа и портрета.

???????????????????????????????В журито участва и Александър Иванов. Той  е професионалист, изразяващ себе си чрез снимане на България. Снимането за него е живот. Има зад гърба си редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Колекция от призове, между които награди във фотоконкурс ZEISS-PRAKTICA – Берлин, национален конкурс на CANON “Снимка на годината”, Конкурс на National Geographic, носител на почитната статуетка на Фотографска академия и много други. ВЧлен на журито е и Любомир Сергеев. Той е кавалер на най-престижната световна награда във фотографията – Статуетката „Виктория“ , която се счита за еквивалент на „Оскар“ във филмовата индустрия. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive. Притежател на множество фотографски призове. Изящен в сътворяването на идеи, брилянтен в мозъчните и технически атаки, съвършен в изпълнението фотограф. Член на журито е и Антони Георгиев. Той е професионален фотограф, журналист и писател. В периода 1980-2014 е снимал и публикувал статии за фотографията в България, Дaния, Швеция, Германия, Великобритания, Украина, Гърция, Италия, Съединените щати и др.. Автор е на над 10 самостоятелни изложби фотография и на над 100 корици на списания. В момента е главен редактор на българското списание на английски език Vagabond. Седмият член на журито е Константин Зайков. Той е един от създателите и организаторите на фотографския конкурс “Кукерландия” в  Ямбол. Реализира лични фотографски проекти в България и чужбина. Познава детайлно кукерските традиции в Югоизточна България.

About the Author :