Фотографът Величко Димитров с поредно ценно дарение на Архива

Поредно ценно дарение от фотографа Величко Димитров получи Държавен архив-Ямбол на 9 юни 2020 г.– Международен ден на архивите, съобщават от там. Той е фотограф от 50 г., години наред във в. „Делник“, последните 16 години е и кореспондент на БТА. Има 6 авторски изложби.

Интересното при това дарение е, че то се състои от електронно родени документи – снимки, организирани в раздели: събития в общините Ямбол, Стралджа, Болярово, Елхово и Тунджа; археологически разкопки, спортни събития и личности; военни събития; персони и др. Има и снимки от последните събития около пандемията от коронавирус.

Това е едно от най-ценните дарения на Държавен архив-Ямбол в последните години, отбелязват от там на своята фейсбук страница. Снимките, направени в периода 2000-2020 г., отразяват целия обществено-политически, културен живот на Ямбол и областта.

„Благодарим на Величко Димитров! Благородните жестове на нашите дарители са най-яркия израз на гражданска позиция и на отговорност към опазването на националната памет“, заявяват от институцията.

About the Author :

Leave a reply