Фолклорна група „Орхидея“, с. Козарево с отличия от XIII–ти Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2017

1Община „Тунджа” се гордее с успехите на самодейците си и тяхната активна творческа дейност, като продължава да отделя специални грижи за развитието и съхраняването на традиционната култура на населените места.

Фолклорната група за автентични песни „Орхидея“ към Клуб на пенсионера и народно читалище „Просвета-1948“, с. Козарево, община „Тунджа” взе участие в 13-тото издание на Черноморски събор „Евро фолк” от 21 до 26 юни 2017 година в гр. Приморско и Китен. Той се провежда под егидата на Европейската Асоциация на фолклорните фестивали – ЕАFF.

2 (2)В него ежегодно участват от 9 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори. Самодейците от село Козарево плениха журито с излъчване и гласови умения, за което получиха множество награди и отличия:

  • Звание „Лауреат“, втора степен на XIII–ти Международен фолклорен фестивал „Евро фолк – Черно море 2017”;
  • Носител на почетния знак на музикални празници „Euro Folk“;
  • Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства;
  • Грамота за индивидуалното изпълнение на народната певица Руска Бинева за достойно и с високи художествени стойности представяне на  Международния фолклорен фестивал.
  • 2 3 4

 

 

About the Author :