ФК „Тунджа 1915” пропуска още един сезон без мъжки тим

IMG_6652AФутболен клуб „Тунджа 1915”/Ямбол/, който преди една година се тъкмеше да чества един век от създаването си, и през новия сезон няма да има мъжки отбор. Това съобщи за „Делник” техническият директор на клуба Димитър Чамов, а той на практика движи работите в този клуб. Чамов допълни, че е имал предложение преди време до общинската управа да задели 10 000 лева, за да може през идващата есен Ямбол да има състав в областното първенство, но местните велможи отказали.

В интерес на истината, Общинският съвет гласува, и приведе, пари за детско-юношеските формации на футболните клубове „Тунджа 1915” и Общински футболен клуб „Ямбол 2004”. На втория клуб, който на практика не е общински, президент е Димитър Чамов, този вариант, да го наречем резервен, бе разиграван вече на няколко пъти, щом парите от спонсори за „Тунджа 1915” свършваха.

В отминалия сезон нямаше нищо радващо в представянето на ямболските клубове в детско-юношеските гарнитури. Така , бавно, но сигурно, „Тунджа 1915” се изпарява, но може би и няма нужда от футбол в града ни, след като години наред общинската управа оставя нещата на самотек.

Един от последните „спасители” на ямболския клуб носеше името Георги Зафиров.Преди няколко години, когато бе общински съветник от „Атака”, кръщелникът на Волен Сидеров влетя в кабинета на кмета Славов и сетне обяви, че и придумал първия мъж на града ни да отдели бюджетни пари. Под ръководството на Зафиров, защото се оказа, че той бил калесан за президент на „Тунджа 1915”, клубът постигна кошмарни резултати, статистиците твърдят, че такива тежки загуби ямболски мъжки състав не е търпял никога в историята си.

В крайна сметка общинският съветник Зафиров проумя, че тази лъжица не е за неговата уста, тогава дойде ерата на спонсора Жельо Петков и на юридически водещия си президент Галин Илиев. „Тунджа 1915” набра изключително бързо мощ и още след първите няколко кръга излезе в челото на таблицата.

През пролетта победната офанзива на ямболския тим продължи

 

About the Author :