ФК „Стралджа” загуби лидерското място в последния кръг

1444642869IMGP5665Футболистите на „Стралджа 2015” направиха поредна грешка в първенството на „А” областната група , губейки в Межда с 1:0, и отстъпиха на своя съперник в самия край на есента лидерското място.

Преди провала в Межда, тимът на Стралджа на два пъти допусна равенства и това стопи значително аванса му пред конкурентите. Всъщност, почти никой не мислеше, че отборът от общинския град ще има проблеми за първото място, футболът обаче отново се оказа непредвидима игра и на върха ще зимува „Межда” с 24 точки.

Втори остана Стралджа с 23 точки, а трети с актив от по 21 точки са три състава: „Червена звезда”/Каменец/, „Гагарин”/Крумово/ и „Искра”/Симеоново/.

Отборът на „Искра” допусна сензационна загуба в изиграния през уикенда кръг, падайки в Зимница от аутсайдера „Бенковски” с 2:1 и така пропусна големия си шанс да оглави класирането.

„Червена звезда” победи очаквано при гостуването си на „Ботев”/Генерал Инзово/ с 2:4, тимът на Кукорево падна у дома от Победа с 1:2, а „Изгрев”/Меден кладенец/ отстъпи пред гостуващия Болярово с 0:2.

В есенното класиране Болярово завърши на 7 място с 13 точки, Победа е на 8 позиция с 7 т., а на дъното са Меден кладенец и Зимница с по четири точки.

С най-стабилна отбрана завърши тимът на Стралджа, допуснал само шест попадения в мрежата си,  най-резултатно  нападение има първенецът Межда – 40 гола.

При тази разстановка на силите, пролетният дял от шампионата на „А” областна група се очертава като  много интригуващ, и дори непредсказуем.

About the Author :

Leave a reply