ФК „Кабиле” държи на дистанция преследвачите си

ФК КабилеФутболистите на село Кабиле надиграха с 2:4 „Бояново” и продължават да са начело в първенството на „Б” областна група. С новите три точки Кабиле е на върха с пълен точков актив след първите четири кръга и е с внушителна голова разлика – 23:7.

На втората позиция е тимът на „Тунджа”/Тенево/, победил на своя стадион „Спортист” /Роза/ с 2:1. Теневци имат 10 точки, все още са без допусната загуба. Трети в подреждането е съставът на „Бакаджик”/Чарган/, който прибави три точки след като в английски мач би „Ударник”/Иречеково/ с 3:2. Клубът на Чарган има 7 точки на сметката си, но той едва ли ще има сили да се намеси в спора за първото място.

Най-резултатен в четвъртия кръг бе двубоят между „Партизан”/Скалица/ и вторият тим на „Червена звезда”/Каменец/.  Много червено се събра в този мач, в крайна сметка победата прилегна на домакините от Скалица – 5:2.

В дъното на класирането са Роза с 3 точки и Бояново, който още няма дори равенство, а и головата му разлика е плачевна – 3:22.

Най-силно дотук в първенството на „Б” областната група е нападението на лидера „Кабиле”- то е постигнало 23 гола, а най-стабилната отбрана е засега тази на Тенево – допуснала е едва пет попадения.

About the Author :