Фирми учредиха регионална структура на КРИБ в Ямбол

DSC04006На 30 май 26 ямболски фирми учредиха сдружение с нестопанска цел КРИБ – Ямбол и избраха за председател на Управителния съвет строителния предприемач Николай Георгиев, собственик на „АBC инженеринг”. Сдружението е част от най-голямата работодателска организация – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. За зам.-председател на Управителния съвет на КРИБ – Ямбол беше избран Павел Додов, съсобственик на ямболските хипермаркети „Вилтон”, а за председател на Контролния съвет – Стоян Кафеджиев, собственик на фирма „Циркон”, производител на полимерни и транспортни опаковки.

DSC03992След учредителното събрание новата работодателска организация в Ямбол оповести пред медиите целите, които си поставя. На първото публично събитие присъстваха зам.-председателят на Управителния съвет на КРИБ Николай Вълканов, областният управител на Ямбол Димитър Иванов, кметът на Ямбол Георги Славов и зам.кметът на община „Тунджа” Георги Чалъков. Поздравителен адрес на новоучредената работодателска организация изпрати председателят на постоянната комисия „Икономическа политика и туризъм” към Народното събрание Петър Кънев.

DSC04002„КРИБ е най-голямата работодателска организация, която дава над 900 хиляди работни места, а фирмите, които членуват в нея, осигуряват над 75 % от Брутния вътрешен продукт на страната, представи накратко организацията зам.-председателят на Управителния съвет Николай Вълканов и допълни, че за всеки представител на бизнеса е гордост да е част от КРИБ. Той изтъкна направеното от организацията само през тази година – благодарение на Управителния съвет на КРИБ правителстовто се е вслушало в исканията за по-облекчени условия за българския транспорт и Европейският парламент ги е гласувал, припомни и битката на КРИБ за цената на елетроенергията – успели да провокират законова промяна цялата електроенергия да се пордава на борсата, да няма сделки, които да опорочават, и цената за бизнеса да бъде по-добра.

DSC04016Нашите членове ни уведомяват за проблемите, които имат в бизнеса си, и благодарение на диалога, който имаме с правителството, успяваме да постигнем резултати, обясни още Николай Вълканов и каза на учредителите на новата регионална структура, че вече винаги могат да бъдат в дневния ред на държавата.

Той подчерта, че всички фирми, които членуват в КРИБ, работят на светло – плащат си данъците, плащат осигуровки, плащат на работниците си, т. е. КРИБ е чиста организация.

DSC04042Областният управител Димитър Иванов подчерта доброто сътрудничество, което има областна администрация с КРИБ досега в областните комисии и в Регионалния съвет за развитие и изрази увереност, че то ще продължи.

Кметът на Ямбол Георги Славов изрази удовлетворение, че се учредява нова работодателска организация, защото тя е инструментът за защита интересите на бизнеса и гарантира, че ще съдейства за всичко необходимо.

DSC04076Председателят на КРИБ – Ямбол Николай Георгиев заяви, че учредяването на регионално представителство на работодателската организация е било необходимост, благодари на учредителите и ги увери, че новоизбраното ръководство ще работи за защита на техните интереси и за решаване на проблемите им.

Зам.-кметът на община „Тунджа” Георги Чалъков също поздрави новата работодателска организация и ръководството й и им пожела успех.

DSC04083Председателите на КРИБ Кърджали и Стара Загора поздравиха учредителите и новата организация и подчертаха, че организацията вече не работи само за защита на интересите на бизнеса, но и за регионалното развитие и за развитието на държавата. Председателят на КРИБ Стара Загора Стефан Шоселов даде за пример за добро регионално сътрудничество идеята да се учреди зона „Загоре”, която да презентира възможностите за инвестиции в областите Стара Загора, Ямбол, Сливен и Бургас.

Досега ямболски фирми са членували в КРИБ, но имаше само регионален представител, който беше Николай Клисурски, изпълнителен директор на ИПК „Светлина”.

DSC03996 DSC03999 DSC04009 DSC04011 DSC04012 DSC04028 DSC04029 DSC04037 DSC04044DSC04061 DSC04086 DSC04089

About the Author :