Финансовият министър идва край Тунджа

P ChobanovМинистърът на финансите Петър Чобанов и един от заместник-председателите на Българската банка за развитие в четвъртък пристигат в Ямбол, стана ясно на днешната пресконференция, дадена от депутатите на БСП Ат.Мерджанов и Кирчо Карагьозов.
Срещата ще бъде с представители на ямболския бизнес, на предприемачите в България, на различните браншови организации, на представителите на десетте банки, които са определени с решение на правителството да ползват инвестиционния фонд.
При идването си в Ямбол, финансовият министър Чобанов и зам.-шефът на Българската банка за развитие ще обяснят какво може да се очаква от финансовата институция.
„Така ще се разбере и по какъв начин Банката ще помогне за поминъка в нашия регион и за възможностите пред ямболския бизнес”, заяви Атанас Мерджанов.
Финансовите асове от столицата вероятно ще имат среща и с кметовете на общините от Ямболска област, допусна народният представител.
Срещата в четвъртък ще бъде от 15 часа, но мястото, на което тя ще се проведе, депутатът от БСП прехвърли да определи областният управител Николай Пенев.
За разлика от предишните две пресконференции, този понеделник губернаторът не дойде да чуе последните новини от партийната централа.
Или е бил преди брифинга на сверяване на часовниците с представителите на „Позитано” 20.

About the Author :