Финансовият министър гласува в Ямбол за променена Европа

DSC04861aЗа мен е удоволствие да гласувам в родния си град, в училището, в което баща ми Паруш Чобанов е преподавал дълги години, сподели пред ямболските медии финансовият министър Петър Чобанов, след като даде гласа си в 74 секция на Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химически технологии. Членовете на секционната комисия се изненадаха, че финансовият министър е част от списъка, защото регистрацията му по постоянен адрес е в Ямбол. Той уточни, че не за първи път гласува в Ямбол, но най-често е давал гласа си в София заради служебните си ангажименти.

„Гласувах на тези евроизбори за една променена Европа. Една Европа, която се обръща с грижа към хората, една Европа, която няма да се движи на две скорости, а ще се чува гласа на всички. Гласувах за една Европа, която дава гаранции, че младежите ще могат да намерят работа, препитание и да се реализират”, обоснова избора си Петър Чобанов.

На въпрос дали правителството е застрашено, ако БСП не е първа политическа сила на тези евроизбори, финансовият министър отговори, че първо трябва да се изчака края на изборния ден и да се видят реалните резултати, а не прогнозите. Според него правителството не е застрашено, защото двете партии, които го подкрепят, ще генерират достатъчна подкрепа от избирателите, още повече, че изборът е за европейски парламент, а не за национален. „Смятам, че ще продължим да имаме легитимността и като подкрепа да продължим по пътя, който сме поели”, каза още Петър Чобанов.

About the Author :