Финансова подкрепа за тунджански ученици

kolonaЗа 24-ти път община „Тунджа” подпомогна финансово най-добрите си ученици и студенти, връчвайки им еднократни парични награди за приключването на учебната година, с което насърчи техните усилия и таланти в областта на науката, изкуството и спорта.

Залата на община „Тунджа” отново събра десетки ученици и техните горди родители, на които благодарение на събраните от благотвортелните балове средства, общината даде финансов стимул да продължат да се учат добре и да успяват в различните области, с които се занимават.

На тази сесия бяха раздадени близо 6000 лв. на 59 ученици и млади хора, като 2000 лв. от тях са за лечението на Михаил Марков от с. Роза.

DSC00189Първите финансови стимули бяха за тримата братя боксьори от Кукорево – Даниел, Катин и Боян Асенови, които прославят не само община „Тунджа”, но и България на международния боксов ринг.

Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев припомни, че  началото на тази инициатива, подкрепена безрезервно от младежките организации в общината, беше поставена през 2009 г. Досега общината и Общински младежки съвет са организирали седем кампании за набиране на средства чрез благотворителни балове, а близо 1200 ученици и студенти са получили около 130 000 лв. като стипендии и финансово подпомагане, за да продължат да се учат успешно и да се развиват в техните области на талант.

???????????????????????????????Няма по-голяма добродетел хора, които имат възможност, да помагат на  млади хора, които имат нужда, за да се развиват и да успяват, допълни кметът Георгиев и отново изрази благодарността си към всички дарители, които дават възможност общината да извършва една от най-стойностните си инициативи – да помага на млади хора с отлични успехи в науката, изкуството и спорта или на такива, които имат нужда, защото са в по-затруднено социално положение.

Посланието на кмета на общината към всички удостоени на последната сесия с еднократно финансово стимулиране е да открият младите хора в този жест топлината на човешката съпричастност. „И нека всеки един от вас продължи да развива и да надгражда уменията и знанията си с убеждението, че е част от една загрижена и подкрепяща общност“, пожела Георги Георгиев.

About the Author :