Финал на „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021“ на БЧК – Ямбол

 

Ямбол, 06.08.2021 г.

На 06 август 2021г., на плувния басейн в ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол се проведе демонстративно – финално  занятие с децата, включени в третата група за обучение във ваканционния проект на БЧК – Ямбол „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021”, насочен към деца на възраст 7 – 11 години.

С помощта на своите треньори под формата на викторина, малките „специалисти по водна безопасност“ демонстрираха знанията си за правилата за безопасно поведение във и около водата на плувния басейн, на плажа и безопасно контактуване с водата в къщи.

Специално внимание бе отделено на   ролята и отговорностите на водния спасител, как да го разпознават и какви спасителни средства използва, за да помага на хората, попаднали в беда. След това направиха демонстрация по оказване на първа помощ на пострадал при инцидент във водата, с липса на дишане и сърдечна дейност.

Под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха скокове във вода и усвоените начални плувни умения.

За своето старание всички деца получиха грамоти, образователни книжки „Приятели с водата“  и сладкиши с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК.

Специалните награди – плувни очила на SPEEDO, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха децата, постигнали най-голям напредък в плувните умения: Герика Тодорова, Зара Иванова, Мирослав Стоянов, Ивайла Георгиева и Елена Дражева.

Всички занятия се проведоха при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност  към Станимира Чифудова – треньор и Адриана Желева – воден спасител, за високия професионализъм и отговорно отношение към децата, с което спечелиха тяхната любов и благодарността на родителите.

 

About the Author :

Leave a reply