Финал за момчетата на баскетболен клуб „Тунджа” днес

нинов Момчетата на „Тунджа” постигнаха в петък поредна трета победа, като този път надиграха във финалния турнир „Левски” с разлика от 15 точки и отиват днес в спор за титлата с връстниците си от Варна.

Много мощна първа четвъртина изиграха в зала „Диана” възпитаниците на треньора Стойо Чолаков и след нея дръпнаха с 34:18. Съперникът съумя да вземе следващата четвъртина с 11:19 и остана в мача. След подновяването на играта тимът на Ямбол постигна успех с 1 точка в третата част, а през последната качи разликата за крайното 77:62.

Най-резултатни за домакините на финалния турнир бяха капитанът на отбора Николай Нинов с 27 точки и Красимир Кънчев с 23 точки. Двамата състезатели на „Тунджа”вкараха повече от половината точки за тима. В състава на „Левски” нямаше такива топ реализатори, но за това важи старата баскетболна максима, че вкарваш толкова, колкото ти позволи противника.

В другия мач от полуфиналите, които се изиграха в петък, „Черно море Тича” се справи с „Доростол” от Силистра с резултат 79:65. Двубоят бе решен в полза на 14-годишните представители на баскетболна Варна още през първото полувреме, останалото бе доиграване.

Днес, събота, е финалният мач от държавното първенство за момчета. Спорът за златните медали започва в 15 часа в зала „Диана”.

About the Author :