Финално занимание на Лятно училище по плуване 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 28 юли 2016г. с демонстративно финално занимание завърши обучението на 18 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционната програма за превенция на водния травматизъм „Лятно училище по плуване 2016”,  организирано от БЧК – Ямбол.

Демонстрациите се превърнаха в своеобразен малък празник за децата, техните родители, приятели и гости, наситени с много положителни емоции, забавления и занимателни игри. Малките възпитаници демонстрираха придобитите начални плувни умения, техники за оказване на помощ при воден инцидент със спасителни средства и усвоените плувни стилове.

Финалното занимание се проведе под ръководството на Митко Янев и Адриана Желева-треньори и квалифицирани водни спасители.

За своето старание накрая децата бяха наградени със специални грамоти и тематични книжки.

Кулминация на събитието беше тортата със свещи, предоставена от сладкарница „Ивета”, на която децата се зарадваха най-много.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗа шеста поредна година БЧК – Ямбол реализира  Лятно училище по плуване за най-малките, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца, осъществявани от БЧК. Основната цел на програмата е: Изграждането на начални плувни умения и намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и придобиване на знания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Продължителността на обучението е 20 занимания и се провеждат на плувния басейн в Гимназия „Васил Левски” в град Ямбол.

На 25 юли 2016г. стартира обучението на втора група от деца, което ще приключи на 19 август 2016г. Това се случва за първи път тази година и е провокирано от големия интерес от страна на повече родители и желанието на децата да се включат в обученията.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

About the Author :