Финални занятия от „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021“ на БЧК – Ямбол

 

Ямбол, 30.07.2021 г.

На 30 юли 2021г., с демонстративни занятия завърши обучението на 24 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021” на БЧК – Ямбол.

Разпределени в две групи, финалните занятия за децата протекоха в три етапа.

 

  През първият етап бе направен задължителният инструктаж за безопасно провеждане.

През вторият етап, с помощта на своите треньори, малките възпитаници влязоха в ролята „Специалисти по водна безопасност“ и демонстрираха завидни знания, свързани с правилата за безопасно поведение и контактуване с водата в къщи, на плувния басейн, на плажа, ролята и отговорностите на водните спасители. Направиха импровизирана демонстрация за оказване на първа помощ при удавяне.

През третият етап под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените плувни стилове със и без помощни средства.

За своето старание всички деца получиха грамоти, стикери, образователни книжки „Приятели с водата“, брошури и сладки изкушения с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК.

Специални награди – плувни очила на SPEEDO, световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха деца за следните категории: „Най-редовен участник в занятията“, „Най-голям напредък в плувните умения“ и „Най-голямо старание по време на занятията“.

Предстои провеждането на финално, демонстративно занятие за децата от Трета група.

За единадесета година Ямболската червенокръстка организация осъществява „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е изграждане на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

Всички занятия се проведоха при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Огнян Николов – треньор и Адриана Желева- воден спасител, които за поредна година спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност. Благодарности и към родителите, които ни се довериха и включиха децата си във ваканционната програма за превенция на водния травматизъм на БЧК – Ямбол. На „АССА“ ООД – Ямбол и „Виена стил“ ООД – дългогодишни партньори в дейностите на БЧК – Ямбол. На г-жа Донка Атанасова, Директор на ПГ „Васил Левски“ – Ямбол.

About the Author :

Leave a reply