Фермери си дадоха среща в Голямо Крушево

IMG_20170420_133328Фермери  си дадоха среща в  кръчмата на Голямо Крушево, където беше отслужен традиционният  курбан за здраве, късмет и благоденствие от отец  Димитър Ингов.

Свещеникът поръси със светена вода курбана и присъстващите и благослови зърнопроизводителите. Той помоли Бог да бъде винаги с  тях  и да укрепи ръцете им, да им помага, да отстрани от пътеките им всяко дяволско хищение и всяка спънка.

Кметът Костадин Иванов застана зад идеята, че комуникацията и личният контакт между зърнопроизводителите и кметство не трябва да се губи. В негово лице крушевските зърнопроизводители  ще имат нужната подкрепа по всички въпроси, свързани с дейността им. Той ги поздрави  за всеотдайния труд, който полагат в обработването на земята и отбеляза, че не е лесно да се развива този отрасъл, който е най-важен за местната икономика. Зърнопроизводството зависи както от фактора държава, така и от хората, от техния труд, а до голяма степен – и от природата. Той изрази увереност, че резултатите през тази година ще бъдат по-добри.

Организатори на събитието са зърнопроизводителите Павел Манолов и Иван Кирязов.  Те са убедени, че тези срещи са винаги ползотворни, защото на тях се  дискутират различните трудности, които срещат в работата си.  На срещата присъстваха големи и  по-дребни зърнопроизводители, млади фермери и пчелари. Всички те са заинтересовани от актуалното състояние на сектора.

                                                                                                                                                                           Таня Атанасова

IMG_20170420_133342

About the Author :

Leave a reply