Фалшиви стоки на Лесово

CHEHLI_1Голямо количество от 10 970 чифта дамски и мъжки кожени летни чехли с фалшифицирано лого на световноизвестни марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Иззети са 6 350 чифта дамски чехли с имитационно лого на „ Chanel”, 2 300 чифта мъжки с подправено лого на  „Adidas”, 2 000 „Puma” и 320 чифта „Lacoste”.

Фалшивите летни маркови стоки са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция ТИР с турска регистрация. Изпращач на стоката е фирма от град Истанбул, Турция, получател е фирма от Молдова.

При проверката на камиона не са открити недекларирани стоки, но от фигуративното и словестно обозначение на марките върху посочените летни чехли, митническите служители установяват, че вероятно се касае за фалшификати.

За случая са уведомени официалните правопритежатели на съответните търговски марки, в изпълнение на Регламент /ЕС/ № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

Други три опита за контрабанден внос на летни чехли и спортни летни обувки пресякоха митническите служители на митнически пункт Малко Търново през последните дни. При щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция през МП Малко Търново два туристически автобуса с румънска и с турска регистрация и на лек автомобил с българска регистрация са иззети недекларирани 839 чифта дамски, мъжки и детски чехли, кецове, сандали. 129 чифта от тях са с фалшифицирано лого на пет световноизвестни марки.

Съставени са три акта за нарушение на Закона за митниците срещу двама чуждестранни и един български гражданин и също са сезирани правопритежателите на съответните търговски марки.

About the Author :