Фалшиви маркови облекла

Snimka_2Голямо количество фалшиви маркови облекла в тайници на лек автомобил с румънска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Лесово. Иззети са 635 летни блузи, панталони, тениски и спортни комплекти с лого на 17 световноизвестни марки, между които „Adidas”, „Nike”, „Hugo Boss”, „Calvin Clein”, „Giorgio Armani”, „Puma” и др. Голяма част от „марковите” дамски и мъжки летни облекла са били укрити във фабрични кухини по купето и багажника на колата, както и в ръчен багаж.

Необичайното в случая е, че в подобни тайници във фабрични кухини на леки автомобили досега са засичани от митническите служители на Лесово цигари или наркотични вещества, но използването на такива тайници и за „маркови” дрехи се случва  за пръв път.

Лекият автомобил е влизал в страната от Турция през нощта и е пътувал за Румъния през България. Селектиран е за щателна митническа проверка по сигнал на служителите от Гранична полиция. Срещу шофьора на автомобила-румънски гражданин с инициали I. V. и адресна регистрация в гр. Букурещ е съставен  акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани официалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Само за последната седмица, това е пети пресечен от митническите служители на Лесово и Малко Търново опит за контрабанден внос на летни колекции дрехи от Турция. Иззети са недекларирани общо 1 252 дамски, мъжки и детски летни спортни облекла при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила, микробус и туристически автобус с пътници. Нарушителите са 3-ма български и 2-ма чуждестранни граждани, които са санкционирани по Закона за митниците.

About the Author :