Факултет „Техника и технологии” празнува с научна конференция

1Факултет „Техника и технологии” – Ямбол при Тракийски университет отбеляза своя празник – 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, с научна конференция. Вече 54 години висшето учебно заведение се е превърнало в научна институция в Ямбол и на празника си сегашните ръководители и преподаватели изразиха своята благодарност към тези, които през годините са били част от учебното заведение, за да има то бъдеще и днес.

davВ Художествена галерия „Жорж Папазов” беше открита XXVII международна научна конференция за млади учени „Мениджмънт и качество”, а факултет „Техника и технологии” – Ямбол е домакин на конференцията за четвърта поредна година.

Гости на празника бяха доц. Дарина Заимова, зам.-ректор по проектната дейност на Тракийски университет, заместник-областният управител Волен Дичев, кметът на Ямбол Георги Славов и зам.-кметът Илияна Бицова, проф. Живко Давчев – университет „Св. Св. Кирил и Методий” Скопие, Македония, проф. Георги Тасев, Тракийски университет, док. Пауло Де Брито – Политехнически институт, Португалия, доц. Серджо Сантолер, Държавен педагогически институт – Кишинев, Молдова, доц. Виктория Стаматовска и доц. Татяна Колевска от университет „Св. Климент Охридски” – Битоля, Македония.

2Деканът на факултета проф. Красимира Георгиева поздрави всички с празника. В приветственото си слово, посветено на светите братя Кирил и Методий тя очерта тяхното значение и проследи историческия път за създаването на славянската азбука в нейните разновидности – глаголицата и кирилицата. Тя пожела на академичната общност на факултета здраве и енергия, бодър дух, творческа мисъл, дързост и познание за по-добра научна и професионална реализация.

С приветствие към преподаватели и студенти се обърна и зам.-ректорът доц. Дарина Заимова. Тя благодари на всички, че са толкова отговорни и целеустремени и от името на ректора връчи поздравителен адрес.

Кметът на Ямбол Георги Славов също поздрави преподаватели и студенти с празника и подчерта, че Ямбол няма да има бъдеще, ако го няма Факултетът „Техника и технологии”.
Прочетено беше и обръщението на областния управител Димитър Иванов към декана на факултета проф. Георгиева, към преподавателите и студентите, в което се казва: „Радвам се, че в нашия град се развива на все по-високо ниво висшето образование, че давате перспективи и шанс за израстване на младите хора и повишавате авторитета на областта”.

Празникът продължи с пленарна сесия на Международната конференция. За участие в конференцията са одобрени доклади на над 60 представители, а конференцията продължи със заседания по секции в рамките на два дни.

3 4 5 6 7 8

About the Author :

Leave a reply