Фабрика за колбаси и полуфабрикати попадна при съдия-изпълнител

Kufteta-Luks-bigНа първа публична продан, след определяне на нова цена, отива предприятието за производство на месни полуфабрикати и колбаси „Маги Василева”. Взискател по делото е „Юробанк България”, пред която фирмата има учредена ипотека на стойност 664 000 лева.

Началната цена на проданта е 453 384 лева, тя ще се извърши на 19 май 2017 година. Продават се промишлената сграда, намираща се на улица Преслав” номер 331, както и вещи-част от оборудването.

Няколко предприятия от месната промишленост в последните две години попаднаха при частни съдия-изпълнители, както и в другите браншове почти никой не е застрахован от проблеми с обслужването на банковите кредити.

Същевременно отново на публична продан, но с нова начална цена, се предлага търговски обект на улица „Любен Каравелов” номер 29 в жилищен комплекс „Хале”. Комплексът е сграда за търговия, заведение и услуги, негов собственик е фирма „МД Корпорейшън”ЕООД.

Новата начална цена е 184 680 лева, досега търговският комплекс няколко пъти бе предлаган от частния съдия-изпълнител Ирина Христова за продан, ала така и не се стигна до сделка.

Върху имота има учредена ипотека пред „Райфайзенбанк” за 98 000 евро.

Този обект, също като фабрика „Маги Василева”, ще се разиграва на 19 май.

About the Author :

Leave a reply