Учителки, лекар, военнослужещ са сред новозаразените, цял ден лабораториите продължават да въвеждат нови случаи на коронавирус за Ямболско

Ямбол, 30.10.2020 г.

Само 4 са новорегистрираните случаи на коронавирус за изминалото денонощие, но реално цял ден от лабораториите продължават да въвеждат в системата положителни проби, научи „Делник“.

Според Единния информационен портал диагностицираните с коронавирус в Ямболско са 741, но в регистрите на РЗИ случаите вече са 769, което е с 28 повече.

Сред новозаразените са две учителки, които работят в община „Тунджа“ и в община Стралджа, лекар, военнослужещ, готвач в социално заведение, адвокат, пенсионерка, аптекарка, шофьор, служител на ТЕЦ „Марица изток – 1“ и др.

Заради служител с положителна проба ще бъде затворен офис на друг мобилен оператор.

Общо 769 са регистрираните случаи на коронавирус в региона, активните случаи са 242.

От тях 18 са хоспитализирани, като двама не са в ямболската болница, двама са в Ковид – реанимация, 14 са в Инфекциозно отделение.

Излекувани от заразата са 493 души, починалите остават 34,3под карантина са 565 души.

На този етап в РЗИ – Ямбол все още насмогват да издават направления за PSR-тест на пациенти със симптоми. Техният лаборант взима проби най-късно до 10 часа, след това пациенти се изпращат направо в лаборатория „Лина“, които взимат проби до 16 часа, а само в петък до 11 часа.

About the Author :

Leave a reply