Училищният спорт в ОУ „Христо Смирненски“ се възроди

13062675_881744885269133_1113325120_oУчителят по физическо възпитание и спорт Коста Стоев проведе от началото на учебната година вътрешноучилищно  първенство по футбол, хандбал, баскетбол, бадмингтон и тенис на маса и определи отборите, с които ще участва на ученическите игри. След проведените турнири училищните отбори завоюваха много призови места. Резултатите, с които се гордее училището са: първо място  на общинско първенство за момичета по хандбал, първо място на областно първенство и второ място на зонално първенство в гр. Бургас. Най-полезен състезател и голмайстор е Георги Стойков от 7 „а“ клас.

Училищният футболен тим на ОУ „Хр.Смирненски зае трето място на общинското първенство, а голмайстор на турнира по футбол е Кристиян Славов от 7 „а“ клас. Постигнати са още:трето място на общинско първенство  по баскетбол – момчета, второ място по бадмингтон – момичета, четвърто място по тенис на маса – момчета, а във футболния турнир на малки врати, организиран от ПТГ „Иван Райнов”, бе спечелено второ място.

Училището разполага с два физкултурни салона, с фитнес зала и с два тенис корта, на които треньорът Жельо Георгиев обучава безплатно, в рамките на един час,  учениците от училището.

При проведените олимпиади по химия, биология, математика, български език и литература, история и география  учениците се представиха достойно.

Веселин Иванов от 7 „а“ клас се класира за национален кръг на олимпиада по история и цивилизация  и география и икономика, който се проведе от 22 до 24 април във Варна и се представи страхотно, постигайки второто място.

 

About the Author :