Училищна Телерик Академия стартира безплатна школа по разработка на игри за ученици в Ямбол

item_itemtelerikacademyУчилищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на първата безплатна школа по разработка на игри за ученици от 8-ми до 12-ти клас в Ямбол. Обучението се реализира със съдействието и финансовата подкрепа на община Ямбол на територията на СУ „Св. Климент Охридски“. Кандидатстването е отворено до 30 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.
В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.
Училищна Телерик Академия в цялата страна, с подкрепата на Фондация „Америка за България“, подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.
„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.
За ученици в 8-12 клас
Гимназиалните ученици в Ямбол могат да участват в специализирана за тяхната възраст програма „Разработка на игри“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест.
Програмата е с практическа насоченост. Участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават се как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.
Продължителността на обучението е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

About the Author :

Leave a reply