Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Ямбол

Ямбол, 1.09.2020 г.

Училищна Телериг Академия – най-мащабната безплатна ИТ
инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес, че стартира приема за учебната 2020-2021 година в 110 школи в 33 града в България. Деца и младежи в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в безплатни школи по дигитални науки и разработка на игри в Ямбол. Кандидатстването е отворено онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 11
октомври и не изисква предишни ИТ познания.
Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците
могат да вземат участие в една от интерактивните програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси.
Програмите в Ямбол се реализират в сътрудничество с Общински Детски Комплекс и подкрепата на Община Ямбол, „Хидравлични Елементи и Системи“, „ОПКО Сис“, „Слънчо 99“, „ИМ Петролиум“ и Деница Тюфекчиева.
„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще.
Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в 33 града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни
населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.
Обучение за 8-12 клас
С практическа насоченост и модерна програма, обучението подпомага кариерната ориентация
на учениците и тяхната последваща професионална реализация.
– „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри.
Обучения за 4-7 клас
Интерактивните обучения, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото
мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират между:
– „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри;
– „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги
управляват.
Повече информация за програмите и приемът в тях може да получите по време на безплатния уебинар на Училищна Телерик Академия на 10 септември от 18:30 ч.

About the Author :

Leave a reply