Училищна библиотека Е-поезия откриха в ПГ “Васил Левски”

IMG_8110Училищна библиотека Е-поезия беше открита днес, 16 април 2019 г., в ПГ “Васил Левски” в Ямбол. Проектът е разработен в платформа на е-Twining към Център за развитие на човешките ресурси и е съвместна дейност на гимназията и ПМГ “Акад. Боян Петканчин”-Хасково.

Целта на нововъведението да се разшири достъпът на учениците до произведенията, включени в учебната програма по български език и литература от задължителната и профилираната подготовка. Всеки ученик чрез инсталиран на телефона си електронен четец може да трансформира QR-кодовете и да ползва съответното стихотворение. Очаква се достъпът до е-съдържанието да направи учениците по-активни в часовете по български език и литература, защото във всеки учебен час те ще имат достъп до изучаваните текстове. Проектът дава възможност да се приложат информационните технологии в подпомагане обучението по литература.

IMG_8122“Поводът да измислим тази идея са многобройните журналистически репортажи за тежките раници на учениците от книгите, които носят. Втора година сме иновативно училище и се опитваме в синхрон “да дърпаме” напред класическата наука, информационните технологии и иновациите. Искаме да отговорим на предизвикателствата на министерството на образованието, че трябва да се излезе от шаблона на класическите методи на преподаване. Решихме, че вместо да ползват телефоните в социалните мрежи, учениците могат да ги ползват в учебната си работа”, сподели директорът на гимназията Петя Сярова.

За мен това е една прекрасна идея, надявам се това да бъде само едно начало, което училището ще доразвие, а защо не да го видим и във всички училища на област Ямбол, каза Стойко Стойков, началник отдел “Инспектиране и организационно-методическа дейност” в РУО -Ямбол.

Създаването на е-библиотека е своеобразен подарък за 130-годишния юбилей на ПГ “Васил Левски”-Ямбол.

IMG_8115 IMG_8116 IMG_8118 IMG_8125

About the Author :