Ученичка от Стара Загора спечели голямата награда в играта на НАП

photo_verybig_139519216-годишната ученичка от 11 ОУ “Николай Лилиев” в Стара Загора Божидара е победителят в играта „Парола: Касова бележка“. С касова бележка на стойност 2,05 лева тя грабна голямата награда – игрална конзола.  На специално събитие в ЦУ, победителката беше изтеглена на лотариен принцип от актьорите от Революция Z.

Близо 2 000 ученици се включиха в играта, като те регистрираха близо 400 000 касови бележки на стойност над 3,5 млн. лева. В същото време над 15 000 фенове проследиха публикациите в страницата на кампанията в социалната мрежа „Фейсбук“ (www.facebook.com/vlezvchas). В рамките на пет месеца всички онлайн фенове имаха възможност да регистрират касови бележки в създаденото приложение и да печелят различни награди – таблети, фотоапарати и игрална конзола, а печелившите се определяха на лотариен принцип.

„Парола: Касова бележка“ беше част от кампанията на НАП „Влез в час с данъците“, която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Образователния проект имаше за цел да повиши данъчната култура на младите и да им даде основни познания за това кога трябва да започнат сами да плащат здравните си осигуровки. Акцент в кампанията през тази година беше необходимостта от издаване на касова бележка при всяка покупко-продажба.

В рамките на инициативата служители на НАП се срещнаха с ученици  от цялата страна. Над 72 данъчни лектори се срещнаха с близо 30 000 младежи на възраст между 14 и 18 години от 120 общообразователни училища  в 28-те областни града в страната.В Ямбол по проекта бяха обучени ученици от 11 и 12 класове на СОУ „ Св. Климент Охридски” и МГ „Атанас Радев”.Целта на кампанията беше младите хора да получат основна информация за данъците и осигурителните вноски и да разберат смисъла от плащането им.

Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ беше награден с първо място в конкурса „PR Приз 2015“, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Инициативата „Влез в час с данъците“ беше отличена като пример за етична PR практика, в съответствие с професионалните ценности на PR специалистите в България и постигнати измерими положителни резултати в образованието и развитието на целевата публика чрез проекта, но и за принос в позитивния имидж на НАП в областта на публичните комуникации.

About the Author :