Ученици провериха здравния си статус на практически урок в офиса на НАП – Ямбол

Ямбол, 16.11.2022 г.

Ученици от паралелката „Данъчна и митническа администрация“ към Професионална гимназия по икономика „Георги С. Раковски“ в Ямбол участваха в практически урок в офиса на НАП в Ямбол. Дванадесетокласниците  направиха това на професионалния празник на данъчните Свети Матей, първият събирач на данъци. За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции, разбраха те. Най-често ползваната услуга от гражданите е проверка на здравен статус и плащане на здравни вноски, отчита системата за управление на опашки в Ямбол. Учениците сами направиха тази справка и бяха запознати с услугите, които предлагат гишетата в салона за обслужване на клиенти в реално време, като получиха актуална информация за здравно осигурителните вноски и плащания от главен експерт в сектор „Услуги за клиента“ Снежана Динчева. Момчетата и момичетата се интересуваха от ревизионните производства, с които ги запозна началник сектор „Проверки“ към отдел Контрол  Николина Вардарова.

Трудна е професията на данъчния инспектор, не толкова заради уменията и квалификациите, които трябва да имаш, а заради способността да преглътнеш огорчението от отношението на клиенти, споделиха колеги. Отличните резултати, които постига НАП, се дължат на добре свършената работа, неуморния труд, високия професионализъм, постоянни усилия и стремеж за развитие на приходната агенция в името на потребителите. Партньорският подход на Агенцията спрямо бизнеса и гражданите води до положителна промяна в поведението на данъкоплатците.

Благодарим на всички самоотвержени и добросъвестни колеги в НАП, както и на клиентите, които проявяват уважение и търпение към тях.

About the Author :