Ученици от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии представят Ямбол в национален конкурс

IMG_0729Ученици от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии-Ямбол ще представят свой модел на тема „Човекът от миналото с поглед към бъдещето“. Те ще участват в националния конкурс „Млади таланти в модата, на 22 април 2016 година в палата № 3 на Международния панаир, гр. Пловдив. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани от професионално жури в състав проф. Христо Петров – ръководител на катедра „Текстилна техника“, Технически университет – София, Милена Вельова – моден дизайнер и Валери Захов – моден фотограф. За националния кръг се класираха 45 ученици от градовете Бяла Слатина, Стражица, Кубрат, Дулово, Плевен, София, Пловдив, Варна, Русе и Ямбол.

Събитието се провежда в рамките на Осмата панорама на професионалното образование. Тя се организира от Министерството на образованието и наукатаи има за цел да предостави възможност на успешните млади хора обучаващи се в професионалните гимназии да демострират уменията си.

Официалното откриване на Панорамата е на 22 април от 10.00 ч., палата № 3, Международен панаир, гр. Пловдив

About the Author :