Ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ засадиха дръвчета в лесопарк „Боровец“

01Петокласници от учебното заведение засадиха 100 дръвчета в парк „Боровец“.       В залесителната акция,която се проведе със съдействието на община Ямбол, участваха и ветерани от туристическо дружество „Кабиле“, Ямбол.

Учениците спечелиха дръвчетата в играта с награди  „100 на 100 добро“. Играта се организира и управлява от Фондация “77”, регистрирана като естествено продължение на инициативата “Когато станем 100 000 ще посадим гора”. Тя има за цел засаждане на 1 100 000 нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини.

02Във виртуалната надпревара децата са участвали с авторска снимка и са разсъждавали писмено по различни теми, сред които – как да опазим природата, как виждаме по-доброто си  бъдеще. Всеки, качил своя снимка в специално създадената за играта платформа на страницата – www.gorata.bg, получи харесвания от свои приятели. Първите 100 снимки, събрали най-много гласове, спечелиха 100 дръвчета.

03Снимката на петокласниците от ОУ „П.Р. Славейков“ се класира сред победителите в надпреварата като спечели 567 гласа. Учениците получиха 77 дръвчета от вида черен бор и 23- обикновен дъб. Една част от дръвчетата ще бъдат засадени в двора на училището, а другите  бяха залесени в  парк „Боровец“. Фиданки учениците ще подарят и на своите приятели от детски градини  и други училища в града.

04 05

About the Author :