Ученици и полицаи с инициатива за безопасност на пешеходците

OU 11Днес, в град Ямбол ученици от НУ “Кирил и Методий”,  ОУ “Хр. Смирненски”, МГ “Атанас Радев” и ОУ “П.Р. Славейков”, в близост до учебните заведения, демонстрираха преминаване на пешеходна пътека, спазвайки правилата и ползвайки светлоотразителни жилетки. Със съдействието на полицейските служители децата отправиха и своя призив към водачите на моторни превозни средства: „Аз, пешеходецът и ти, шофьорът, сме заедно на пътя и в живота. Да бъдем разумни, внимателни и толерантни участници в движението. Заедно да осигурим сигурността на пътя!“. На пешеходната пътека на ул. “Преслав”, при раздавенето на превантивните материали учениците си партнираха с доброволци от БЧК Ямбол. Мероприятието се провежда със съдействието на РИО Ямбол и ръководствата на учебните заведения. В 17:10 ч. в акцията ще се включат и петокласниците от Гимннация “В. Левски”.

Тази инициатива се реализира в рамките на седмичната кампанията на Пътна полиция: “Водачи и пешеходци за толерантност на пътя” и цели да привлече вниманието на всички участници в движението за осигуряване безопасността на пешеходците.

CDG_V_2По-рано днес, децата от ЦДГ “Валентина” се представиха отлично в дискусия с пътен полицай и актьорите от куклената пиеса “Аз знам правилата за безопасност на движението!”. Малчуганите решиха и листовки със задачи за безопасно поведение на и до пътното платно.

За поредна година ОДМВР-Ямбол инициира провеждането на подобни мероприятия за безопасността на пешеходците, с участието на деца и възрастни.

В края на 2013 г. фондация “Годишни награди за пътна безопасност” награди Областната дирекция със специалната награда за проведените инициативи “Пази ме!” и “ Аз, пешеходецът, обичам живота”.

MG_1 NU 1

Татяна Павлова

About the Author :