Ученици залесяваха в лесопарк “Боровец”
Ученици от Ямболската природо-математическа гимназия “Атанас Радев” инициираха залесяване на лесопарк „Боровец“.  Те са в осми клас и вече осъзнават важността на природата в живота ни. Заедно със своята класна ръководителка преди дни децата споделиха идеята си с кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който от своя страна осигури всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.
Благородната инициатива на децата бе подкрепена от доброволци, общински съветници и кандидати за местния парламент.
За кратко време всички заедно създадоха организация и въпреки лошото съботно време, идеята на учениците вече е реалност.
Като видов състав са избрани два вида широколистни. “Единият е източен чинар,  другият е бреза, това са бързорастящи видове и ще се справят добре с условията, които предлага Лесопарка. Има и иглолистни дървета – обикновен смърч, ела и кедър”, поясни ландшафтният архитект и общински съветник Ивайло Христов.
Кметът на община Ямбол също насърчи децата в начинанието им. “Преди да започнем да правим тази акция, говорихме за поддръжката на дръвчетата. Най-важното е през летните месеци те да бъдат поливани. Това е осигурено.

 С удоволствие ще подкрепяме такива инициативи”, допълни Валентин Ревански.
Администрацията на община Ямбол се надява повече хора да организират подобни акции за облагородяването на града.
Пресцентър на община Ямбол
About the Author :

2 Comments to “Ученици залесяваха в лесопарк “Боровец””
  • С. МИТЕВ
    December 1, 2019 - Reply

    Такива неща трябва,не политики и други подобни глупости. Само това обединява ямболлии ,за доброто на града.

  • Пламен
    December 3, 2019 - Reply

    Браво на децата, браво на кмета за инициативата! Трябва винаги да има подобни инициативи, за да събуди вярата на гражданите в по- доброто бъдеще на града!

Leave a reply