Учениците от Ямбол и региона изявиха талантите си в района на “Ален мак” в Градската градина

IMG_4093Шумно и пъстро беше днес следобед, 5 октомври 2018 г.,  в района около “Ален мак” в Градската градина.  Там учениците от Ямболска област представяха в три направления своите заключителни изяви по проект “Твоят час”: изобразителни и приложни изкуства, музикално-сценични изяви, спортни дейности и туризъм.

На централната алея бяха наредени произведенията на творческите клубове от училищата в областта. ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”-Елхово се представи с рисунки на тема “Магия в работилничката на талантите”.

НУ “Св. Св. Кирил и Методий”-Ямбол с уърк шоп “Свят от хартия и Арт ателие.

IMG_4108ОУ “Йордан Йовков” се включи с произведения от клубовете Ателие по приложна техника “Вълшебни ръце” и “Научих от баба и дядо”.

ОУ “Николай Петрини” се представи с живопис от клубовете с ръководител Стефан Качаков.

СУ “Св. Климент Охридски” – с рисунки от групите по живопис и маслен живопис с ръководители Христо Крушков и Сашо Казанджиев и снимки на учениците на Митко Момчев.

Профилирана гимназия “Васил Левски” беше представена с три стила: стъклопис, “Фантазия от хартия” и клуб “Роботика”.

IMG_4103Художественото творчество на учениците от ПМГ “Атанас Радев” представиха картини на тема “Нарисувай света около нас”.

Фотоизложба представиха ученици от Езикова гимназия “Васил Карагьозов”.

ПГ по пътностроителна техника “Николай Й. Вапцаров” впечатлиха с картини на тема “Фантазия от цветове” на клуб “Светът е цветен”.

Много почитатели събра изложбата на кулинарни изделия “Европейска и българска кухня”, приготвена от ученици на ПГ по хранителни технологии и туризъм.

IMG_4138На сцената на площадка “Ален мак” присъстващите се насладиха на музикалните изпълнения, на модерните, класически и народни танцови изяви на различни клубове на училища от областта. Своеобразната концертна програма започна с мажоретен танц и танц с воали от ученици от Стралджа, след тях пяха деца от Елхово.

На тревните площи срещу детския кът можеха да се наблюдават придобитите умения и навици на младите природолюбители от клуб “Живот сред природата” от ОУ “П. Р. Славейков”.

На алеята в парка бяха демонстрирани майсторски умения по приложно колоездене от ученици от клуб “Велосипедът – най-популярно превозно средство” отново от ОУ “П. Р. Славейков”.

IMG_4109Учениците от  “Бързи, смели, сръчни” и “Игри и туризъм” от ОУ “Любен Каравелов” показаха бързина и ловкост в състезателни и щафетни игри.

Останалите спортни изяви се провеждаха на спортната площадка в ПГ по икономика “Г.С. Раковски”. Там премериха сили отборите по волейбол на ОУ “Н. Петрини”, СУ “Св. Кл. Охридски” и от ОУ “Св. П. Хилендарски” в Елхово.

Езикова гимназия “Васил Карагьозов” се представя с три клуба – по фотография “През обектива”, туристически и клуб “Информационно обслужване на туристическа агенция”, научихме от директора й Йордан Милков.

IMG_4111“Наред с многото групи по интереси, които имаше през последните две години, днес ние представяме клуб “Сладко и солено” и клуб по кетъринг и анимация. Те показват своите изделия и пресъздават как се организират кетърингови събития”, сподели директорът на ПГ по хранителни технологии и туризъм-Ямбол Цветанка Николова. “Един от най-интересните клубове по интереси беше “Историята оживява”. Той участва в редица мероприятия, които се правят от община Ямбол и учениците днес се представят в дефилето на театралните изяви. Те пресъздават историята от времето на траките и римляните и се оказва, че нашите ученици, освен че имат интерес към приготвянето на ястия, към естетика и красота, имат голям интерес към историята, пресъздаването бита на нашите предшественици и храната им. Те имат опит в приготвянето на римска и тракийска кухня. Така търсим по-интересни начини, за да разберат децата, че кулинарията е цяла наука, която трябва да се изучава”, разказа за “Делник” Цветанка Николова.

IMG_4094 IMG_4110 IMG_4114 IMG_4116 IMG_4124 IMG_4125 IMG_4144 IMG_4153 IMG_4154 IMG_4160 IMG_4164 IMG_4165 IMG_4168

 

 

 

 

About the Author :

Leave a reply