Учениците на ПМГ „Атанас Радев“ с успех много добър 5,14 от матурите и с 14 пълни шестици

Ямбол,16.06.2020 г.

С много удовлетворяващи и стабилни резултати от държавните зрелостни изпити се поздравяват учениците и техните учители от ПМГ „Атанас Радев“- Ямбол тази година, въпреки дистанционното обучение в условията на коронавирус през последните дни и месеци. Средният успех на абитуриентите от изпитите е мн. добър 5,14, като 77 от оценките по различните предмети са отлични, а 14 от тях са пълни шестици. Две ученички са постигнали абсолютния връх – те имат 6,00 и на двете матури. Това са Деляна Райкова с втора матура по математика и Мариела Янева с втора матура по английски език. Средният успех на тазгодишните 12-класници от ПМГ „Атанас Радев“ е по-висок от миналогодишния, когато той е мн. добър 5,06. През последните пет години най-висок е бил успехът на випуска, завършил през 2015 г. – мн. добър 5,38.

На задължителната матура по български език и литература са се явили 85 ученици от ПМГ „Ат. Радев“, средният общ успех е мн. добър 5,08. Постигнати са три пълни шестици. Средният резултат е по-висок от миналогодишния, когато е бил мн. добър 4,91.

Резултатите от втората матура също са впечатляващи. Най-много ученици – 34, са се явили по английски език – средният успех е отл. 5,51, пълните шестици са 5. На изпит по математика са се явили 30 ученици, средният успех е мн. добър 4,95, има 5 пълни шестици. Другите по-масово избрани предмети са: философия – 8 ученика, среден успех мн. добър 5,24; биология – също 8 явили се, среден резултат – мн. добър 4,78.

About the Author :

8 Comments to “Учениците на ПМГ „Атанас Радев“ с успех много добър 5,14 от матурите и с 14 пълни шестици”
 • Anonymous
  June 16, 2020 - Reply

  Това е много хубаво ,но има едно но….. първо трябва да бъде означено като платена публикация-защото това ,ако не е реклама ,не знам как по друг начин трябва да се нарече,не че ви четат много хора.Другото е -нека математическата гимназия се хвали с постижгения в математиката-съизмеримо със сливенската дори сме много,ама много назад…тук да браво на децата -трудили са се,но е нормално,когато са селектирани голяма част от амбициозните деца,имат явно и добри преподаватели и се получават нещата. И пак към към делник-мислите ли ,че като публикувате това, другите деца -от другите училища са по-некачествени от тези в математическата. …..замислете се как ще отговорите…

 • Николова
  June 16, 2020 - Reply

  Тук бих добавила,че не е редно да се публикува такъв материал по време на кампания по приема.Другите училища също има с какво да се похвалят.

 • Anonymous
  June 16, 2020 - Reply

  А защо години наред не могат да си направят паралелките и приемат ученици с тройки?!тези резултати са плод на частните уроци,които учениците посещават.

 • Знаещ
  June 17, 2020 - Reply

  Лайнометите се активираха. Хора, трябва да се радваме на тези прекрасни резултати, защото това са децата на Ямбол. А ако са приемали с тройки,както твърди Anonimus, браво на учителите, че така са подготвили учениците. Нека и другите гимназии да публикуват резултатите. Ако им държи!

 • Манол Бадев
  July 3, 2020 - Reply

  Защо от делник не публикуват истината за ПМГ и Евгений ? Учениците масово ходят на частни уроци, най-вече по български и математика, защото в училище не им се обръща внимание. Заради това резултатите са относително високи – високи само сравнени с тези в областта, но в сравнение с тези в големите градове като София, Варна не са толкова добре.

 • delnik1
  July 3, 2020 - Reply

  Ходенето по частни уроци е избор на родителите и учениците и, за съжаление, е практика в цялата страна, дори и в най-реномираните гимназии, защото родителите не искат да рискуват. Моята дъщеря е възпитаничка на МГ “Атанас Радев” от преди няколко години, не е ходила на никакви частни уроци и изкара отлични оценки и по български, и по английски език. Каква истина да напише “Делник”, истината е конкретна и касае всеки отделен случай.
  Диана Иванова

 • Манол Бадев
  July 3, 2020 - Reply

  Истината, че подготовката в училището в повечето случаи не стига и че учениците ходят на частни уроци, заради които са тези резултати. Дъщеря Ви е изключение от правилото, а не представителна извадка. ПМГ е пълно с хора, на които не им се работи, както каза Е.Карлов през 2016, когато напусна. Това е истината – образователният процес върви на изпарения.

 • Манол Бадев
  July 3, 2020 - Reply

  Впрочем, преди време пуснахте 2-3 обективни статии за ПМГ, но едната я свалихте.

Leave a reply