Учат децата да са приятели с водата

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 27 май 2014 г. се проведе „открит урок” с ученици от трети клас на СОУ „Св. Климент Охридски” в град Ямбол, обучени от своите класни ръководители по програмата на БЧК за превенция на водния травматизъм сред деца „Приятели с водата”.

С много ентусиазъм и желание под формата на викторина, децата демонстрираха натрупаните знания по теми, свързани с правилата за водна безопасност около дома, басейна, плажа и във вътрешните водоеми. За своето старание, малките възпитаници получиха символични награди от специалиста, отговарящ за водноспасителната дейност в БЧК-Ямбол – Добриела Праматарова. Наградите са предоставени от Дирекция „Водноспасителна служба” към НС на БЧК.

Основната цел на програмата „Приятели с водата” е децата с помощта на класните ръководители да бъдат запознати с водата, като важна част от нашия живот и да се научат да контактуват безопасно с нея. Програмата се реализира в партньорство с БЧК-Ямбол, РИ на МОН – Ямбол и ръководството на СОУ „Св. Климент Охридски” в Ямбол.  Учебните помагала, използвани от учителите и учениците са разработени с финансовата подкрепа на СПОРТ ДЕПО – официален представител  на SPEEDO за България.

 Добриела Праматарова  

About the Author :