Участието на кмет с присъда в депутатска листа е срам за всички

изтеглен файлОТВОРЕНО И ЛИЧНО ЗА Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,

Знаем, че Ви е писнало да Ви занимават със съдебните саги на ямболския кмет Георги Славов. Да Ви признаем, на нас също ни писна! Но подемаме темата около Вашите изявления, че листите на ГЕРБ отдавна са известни и подхвърлената неофициална информация от официални източници от местните ви структури, че Славов е сигурен кандидат за депутат.

Ще бъдем откровени – първосигнално новината ни зарадва, защото най-после този човек (с потвърдена на 2 инстанции присъда за затвор от 3 години и осем месеца заради умишлено нанесена щета от 2 024 203. 51 лева на община Ямбол) ще се махне от управлението на града ни. Прагматично тази вест ни успокои, защото поне донякъде загубите за Ямбол от некачествено изпълнени проекти ще спрат.

Ние обаче сме хора на откритите дискусии и обективната истина. Та обективно погледнато, участието на Георги Славов в листа на ГЕРБ за която и да е община е абсолютно срамно. Срамно не само за вашата партия, а и за всички нас.

Да, всеки е невинен до доказване на противното. Но ще ви припомним, че злоупотребата, за която сега Славов има потвърдена на 2 инстанции присъда за затвор, беше разглеждана и обсъждана от 5 различни съдебни състава – 2 състава на Ямболски Окръжен съд, 2 състава на Апелативен съд – Бургас и 1 състав на Върховен касационен съд. И нито един от тези състави не свали обвиненията срещу ямболския кмет. Напротив, кредитирани са напълно показанията на свидетелите на обвинението и констатациите на съдебните експертизи.

Не ни разбирайте грешно – не му желаем лошото на Славов. Не искаме и ГЕРБ да загуби в Ямбол. Напротив, в местните структури имате действително читави хора, които имат желанието без кражба да работят за благоустрояването на града. Не позволявайте на Славов да попречи точно на тези читави хора да станат народни представители, като го включите в депутатската листа! А кои са те ли? Убедени сме, че сам ще стигнете до истината!

С уважение:

Управителният съвет на сдружение

„Движение с екологична насоченост” 

About the Author :