Утре обявяват свободните места от второ класиране след 7 клас

DSC06848Общо 53 свободни места вероятно ще останат след второто класиране на кандидатстващите гимназисти след 7 клас, установи „Делник”. Списъците с тях трябва да бъдат обявени утре – 10 юли. След първо класиране имаше общо 66 свободни места, но 13 кандидат гимназисти са класирани за тях, а 7 все още не участват в никакво класиране, след като паралелките, за които са кандидатствали са закрити.

Ако класираните гимназисти се запишат, срокът за което изтича днес, напълно ще бъдат запълнена паралелката по изкуства в СОУ „Св. Кл. Охридски”, трите паралелки в ГПЧЕ, двете паралелки по биология и информационни технологии в Гимназия „Васил Левски”, паралелката по компютърни технологии в ПТГ „Иван Райнов” и паралелката по математика в елховската гимназия „Св. Кл. Охридски”. 4 свободни места все още има в паралелката по география в гимназия „Васил Левски”, 11 свободни места има за трите паралелки по математика в МГ „Ат. Радев” и 4 места в паралелката по биология в същата гимназия. 10 са свободните места в специалността „Мехатроника” в ПТГ „Ив. Райнов”. Две са свободните места в „Оперативно счетоводство” в Професионалната икономическа гимназия, 8 са в паралелката „Икономическа информатика”. Общо 7 свободни места има в Професионалната гимназия по строителство и геодезия, която е с две специалности – 4 са за „Недвижими имоти”, а 3 са за „Строителство и архитектура”. 7 са свободните места в „Информационни технологии” в Гемназия „Св. Кл. Охридски” – Елхово.

От 11 до 15 юли е срокът за подаване на документи за  трето класиране, резултатите от което трябва да се обявят 17 юли. От 18 до 21 юли е срокът за записване след трето класиране. На 22 юли се обявяват свободните места. След тази дата до 28 юли директорите на училища определят как ще стане записването за свободните места, на 31 юли се утвърждава осъществения план-прием.

About the Author :